Siirtonurmen asennus ja toimitus


Siirtonurmen asennus: siirtonurmirullat on asennettava 2 vrk:n kuluessa nostosta ja ne on säilytettävä mahdollisuuksien mukaan varjoisessa paikassa liiallisen kuivumisen estämiseksi.

1. Ennen siirtonurmen saapumista

Siirtonurmen pohja (kasvualusta) perustetaan kuten tavallinen kylvettävä nurmikko.
Maa-ainesten kalkituksen, lannoituksen ja huolellisen sekoittamisen jälkeen maa tasoitetaan esim. haravalla. Pyri noin 20 cm:n paksuiseen, multavaan kasvukerrokseen. Lisää myös soraa ilmavuuden ja kantavuuden varmistamiseksi. Näin sammaloituminen hidastuu oleellisesti.

Jos kyseessä on nurmikon uusiminen, vanha nurmi rikotaan ja jyrsitään hienoksi. Isoimmat turpeet ja juurakot kerätään pois, mutta muuten ainekset saavat jäädä kasvukerrokseen. Lisätään multaa, kalkkia ja soraa. Ainekset sekoitetaan jyrsimellä. Tasauksen ja tiivistyksen jälkeen nurminauhojen kimppuun.

2. Siirtonurmirullien saavuttua

Maapohja kastellaan maltillisesti.
Siirtonurmirullat asennetaan pääty- ja sivusaumat huolellisesti vastakkain siten, että syntyy tiiviit puskusaumat. Asennettu siirtonurmikko jyrätään tai tallataan tiiviiksi, jotta juuristo painuu kunnolla kasvualustaansa kiinni.
Heti asennuksen jälkeen nurmikko kastellaan vettä säästämättä siten, että kasvualustakin kastuu.

HELLESÄÄLLÄ LEVITYKSEN ON TAPAHDUTTAVA HETI, VAIKKA SIIHEN MENISI KOKO YÖ. KUUMAAN AIKAAN YLI YÖN TOIMITUKSET TULEMME TARVITTAESSA KESKEYTTÄMÄÄN, JOTTA LAATU EI KÄRSISI.

3. Asennetun nurmikon jälkihoito

Nurmikkoa kastellaan säätilasta riippuen n. 2 viikkoa siten, että juuristo pysyy kosteana.
HUOM ! KASTELUTARVE MÄÄRITETÄÄN SIIS NURMINAUHAN ALTA !
Nurmi leikataan ensimmäisen kerran, kun ruoho on 7 – 8 cm pitkää, vaikka juurtuminen olisikin vielä kesken. Älä anna nurmen kasvaa liian pitkäksi ennen ensimmäistä leikkuukertaa! Jatkossa leikataan 1-2 kertaa viikossa.
Lannoitus noin kuukauden kuluttua asennuksesta nurmikon yleislannoitteilla.

Siirtonurmen asennuspalvelu

Halutessasi myös siirtonurmen asennuksen, meiltä saat tiedon alueesi yhteistyökumppanista, jolla asennuksen voit teettää. Tunnemme monipuolisesti joka puolella Suomea toimivia viherrakentajia.