Siirtonurmikkotyypin valinta

Kasvupaikka ja käyttötarkoitus määrittelee sen millainen siirtonurmi on sinulle paras. Voimme tuottaa siirtonurmikkoa hiekka-, hieta- ja multamailla. Käytämme erilaisia nurmikkosiemenseoksia käyttökohteen mukaan.

Pihanurmikko
Pihanurmikko kylvetään niittynurmikka-, puna- ja puistonataseoksella. Vihervakan siirtonurmi sisältää normaalisti  4-5 eri lajiketta. Siirtonurmikkoa on sekä hiekkapohjaisena, että hietasavi- ja multamailla kasvatettua valmisnurmikkona. Siirtonurmikko on vahvajuurista ja ohjeita noudattaen juurtuu nopeasti. Leikkuukorkeus kasvatuksessa on n. 40 mm. Nurminauhan mitat ovat 40 x 250 cm tai 59 x 171 cm. Molemmat nauhat kooltaan 1 m2.
Golf-urheilunurmikko (hiekkanurmikko)
Golf-urheilunurmikon väri on toimitettaessa toisinaan hieman vaaleaa. Se on kuitenkin erittäin vahvajuurista siirtonurmea ja rehevälle kasvupaikalle asennettuna hyvään kasvuun lähtevä nurmikko. Tämä valmisnurmikko on kulutusta kestävää ja sopii erinomaisesti liikuntapaikoille ja sellaisille kohteille, joissa hyvä vedenläpäisykyky on tärkeää. Golf-kentistä valtaosa nurmikoidaan tällä. Sirtonurmen leikkuukorkeus on n. 20 mm ja se käy heti esimerkiksi lyöntipaikoille  ilman aikaa vievää alasleikkuuvaihetta. Siirtonurminauhan mitat ovat 40 x 250 cm (1 m2)

Suurille aloille tarjoamme siirtonurmikon 100 x 1500 cm tai 60 x 2000 cm maksirullina asennettuna. Maksilla saat nopeasti vihreää ja tasaista valmisnurmea, jossa saumoja on vähän. Siirtonurmikko maksirullina vaatii koneellisen asennuksen erikoislaittein.

Kuivan ja paahteisen paikan siirtonurmikko
Kuivan ja paahteisen paikan siirtonurmikko kasvatetaan hiekkapohjaisessa maaperässä ja sen leikkuukorkeus on matala. Nurmikkotyypin lajeina ovat puna-, puisto- ja etelännata. Tätä siirtonurmea suositellaan paahteisille kasvupaikoille ja kasteluveden puutteesta kärsiville aloille, esimerkiksi kiinteistöjen eteläseinustoille ja rinteille. Ruoho on hienojakoista, jolloin haihtumispintaa vähemmän kuin nurmikalla. Matalan leikkuun ansiosta siirtonurmi on tuuheaa ja samettista. Siirtonurminauhan mitat ovat 40 x 250 cm (1 m2).